top of page
P1400931-2_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

A Gatsby sztori

Horváth Antónia vagyok,
jazz énekesnő, divat- és stílustervező,
az All That Gatsby megálmodója.
Sosem felejtem el azt a napot, amikor kezembe vettem Jay Gatsby történetét. Szinte faltam F. Scott Fitzgerald sorait a dühöngő, féktelen húszas évekről és Gatsby álmairól. Sorra jöttek az újabb és újabb kötetek flapperekről, akik füstös sminkben ropták hajnalig a charlestont és öltönyös gengszterekről, akik keskeny sikátorok mélyén húzták meg a ravaszt. Az art deco és Coco Chanel, a Montmarte művészei, a Moulin Rouge neccharisnyás csábító démonai álomszerű utazásra invitáltak egy felszabadult, konvencióktól mentes, dekadens világba.

Régi idők új mozija

Ez a rövid, ám annál töményebb időszak annyira megihletett, hogy írásaimban, dalszövegeimben is rendre felbukkantak a  filmszerű témák, jelenetek. Kislánykorom óta megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek a flitteres ruhák, tollas fejdíszek, füstös sminkek és a revük jellegzetes koreográfiái iránt, ezért külön öröm volt, ha a színpadon is visszarepülhettem az időben. A dzsesszkorszak végképp elrabolta a szívemet, majd lassan összeállt a kép: a zenével, a divattal és a lakberendezéssel a vintage stílus 
időtlensége is begyűrűzött az életembe. Közben pedig folyamatos késztetést éreztem, hogy mindenhova varázsoljak egy csipetnyit a múltból. ​

P1420434-_edited_edited_edited_edited.jpg
P1250583_edited.jpg

Szavakból álmok

"Megszűnik a tér és idő,
belépsz egy misztikus világba,
ahol rojt libben
a zene ütemes ritmusára,
üveggyöngyökön csillan
a pislákoló lámpafény
és zárt ajtók mögött
folyik a pezsgő.
A varázslat a másnappal
mégsem ér véget,
a bájos illúzió
napfelkelte után is folytatódik.
Cipősarkad koppanására
ereidben lüktet a jazz
és a járda csillogó
táncparketté változik."

Így lettünk 'Gatsbyék'

 Az 1920-as évek lüktető ritmusaival és túlzásaival átitatott felnőtt mesevilága átszövi a mindennapjaimat, talán ezért hiszek rendületlenül abban, hogy a púderillatú hétköznapokat bármikor csillámporos ünneppé változtathatjuk.
Szerencsére a családom is bolondul az antik üzletekben és piacokon fellelhető kincsekért, amelyeken tapintható a történelem. A régi dolgok iránti szenvedélyünk az évek múlásával nem hogy lankadna, hanem egyre inkább erősödik, a minket körülvevő tárgyak hozzánk nőnek és életünk fontos részévé válnak.

Tarts velünk!

Gondosan válogatott kiegészítőink
és szívvel-lélekkel megálmodott dekorációink mindegyike
történeteket mesél a múltból a vintage stílus szerelmeseinek. Célunk, hogy vásárlóink ezt az életérzést magukkal vigyék és termékeinkkel a Gatsby miliőt bárhol könnyedén megteremthessék.
A karakteres stílusjegyeket kiemelve és a fenntarthatóságot szem előtt tartva keverjük a régit az újjal,
így igyekszünk újraalkotni ennek a korszaknak a légkörét. 

 

gatsbyek2.png
bottom of page